Csakrákról

chakrasA testeden hét csakra, hét energiaközpont helyezkedik el. Ezek a test legfontosabb energia központjai. Ezekben a futnak össze az adott testtájékra jellemző meridiánok, ezek látják el energiával a hozzá kapcsolódó szerveket és adják le az elhasznált energiákat. A csakrák nyitottsága mind a befogadó, mind az elengedő oldalon fontos. Ha nem tud elegendő friss energiát befogadni, akkor a szerv legyengül, megújulása lelassul, idő előtt elöregszik, legrosszabb esetben működése le is állhat. Ha leadni nem tud energiákat, akkor hasonló a folyamat, mert a rossz, negatív információkat tároló energiák nem tudnak távozni. Hiába a megújulás, ha a hibás információ tovább öröklődik. Mindkét esetben a test jelez, tüneteket produkál és végül kialakulhatnak a betegségek.

 

A szervezet, ha kis mértékben is, de folyamatosan karbantartja magát, törekszik az egészségre, ezt az ösztönök irányítják. Teljesen zárt csakrák nincsenek. Mindegyik csakra egy-egy belső elválasztású mirigyhez kapcsolódik és több, a testtájékon lévő szervhez. Ezeknek a szerveknek a működése nagyban függ attól, hogy az adott csakrához milyen a viszonyod, vagyis az adott csakrához tartozó érzéseket, gondolatokat hogyan éled meg, hogyan tudsz egy-egy problémát kezelni, megélni. Mennyire vagy nyitott a környezetedre, mennyire ragadtál le a múltban. Fontos, hogy tisztában legyél a múlttal, de legyél nyitott és befogadó a jövőre.

7 crown chakra7.) Korona csakra

Az egyén spiritualitáshoz való viszonyával és lénye fizikai, érzelmi, mentális, spirituális integrációjával van kapcsolatban. Itt kapcsolódik az energiarendszer a felsőbb energiákhoz. Kiegyensúlyozza és harmonizálja természetünk belső és külső jellegeit.

Elégtelen működése esetén: Visszahúzódó, hallgataggá válunk, valahová tartozás hiánya, kimerültség, életünk örömtelen lesz.

Túlzott működésekor: Mániás depresszió, elmebaj, zavart szexualitás, frusztrált, nem létező erőt tulajdonít magának

Elhelyezkedése: A fejtetőn helyezkedik el. • Belső elválasztású mirigye: tobozmirigy • Kapcsolódó szervek: A nagyagy. • Betegségek: inkább lelki, pszichés eredetű betegségek, (Parkinson-kór, Alzheimer-kór, depresszió, epilepszia), esetleg személyiségváltozások fordulhatnak elő.

6 third eye6.) Harmadik szem

A mentális fogalmak képi megjelenítésével kapcsolatos. Mágikus erőközpont és egyben ez a végrehajtó akarati központ is. Ez a csakra irányítja az értelmet és egyben a többi csakrát is ellenőrzése alatt tartja. Érzelmi szinten segít jobban megérteni a hétköznapi életünket, azáltal, hogy tudatosítja bennünk a spirituális természetünket. Az intuíciók központja.

Elégtelen működése esetén: önbizalom hiányos, gyáva csődtömeg lesz.

Túlzott működésekor: büszke, ellentmondást nem tűrő, manipuláló lesz.

Elhelyezkedése: A homlokon, a szemöldökök között. • Belső elválasztású mirigye: agyalapi mirigy, hipofízis • Kapcsolódó szervek: Az arc, a szem, a fül, az orr, a melléküregek, a kisagy, valamint a központi idegrendszer. • Betegségek: folyamatosan visszaköszönő fejfájás, nátha, arcüreg, melléküreg gyulladásai, látászavarok (rövid és távollátás, kancsalság, kötőhártya-gyulladás)

5 throat chakra5.) Torok csakra

A megértés, a befogadás, a dolgok kimondása, a felelősségvállalás és az asszimiláció tartozik ide. Lényeges szerepet tölt be a harmadik szem csakra eszméinek és gondolatainak a közvetítésében az alsóbb csakrák felé. A kommunikáció és önkifejezés csakrája. Kiegyensúlyozott állapotban a csakra elégedettséget, békés értelmet, a jó időzítés képességét és erős hitet nyújt.

Elégtelen működése esetén: gyengék, megbízhatatlanok leszünk.

Túlzott működésekor: arrogáns, dogmatikus és szarkasztikus.

Elhelyezkedése: Az ádámcsutka tájékán helyezkedik el. • Belső elválasztású mirigye: pajzsmirigy és mellékpm. • Kapcsolódó szervek: A nyak, tarkó, az állkapocs területe, a fülek, a hangképző szervek, a légcső, a hörgők, a tüdő felső tájéka, a nyelőcső és a karok. • Betegségek: beszédproblémák, köhögés, torokfájdalom, rekedtség. Az elnyomott érzelmek elzárhatják a torok-csakra energiáját

4 heart chakra4.) Szív csakra

A szeretet központja, melyen keresztül szálakat kapcsolunk azokhoz, akiket szeretünk. A harmóniával, jóindulattal, megértéssel, a tapintás érzékével áll kapcsolatban. Érzelmi szinten e csakra hatására megnő az emberben a könyörület, önelfogadás és a mások iránti tisztelet.

Elégtelen működése setén: hajlik a túlérzékenységre és szükségét érzi, hogy folyton adjon, sajnálja magát és állandóan fél. A legtöbb másoktól függő egyénnek elégtelenül működik a csakrája.

Túlzott működésekor: Túltelítettség esetén az ember birtokló, követelőző lesz.

Elhelyezkedése: A mellkas közepén, a szív szintjén. • Belső elválasztású mirigye:csecsemőmirigyKapcsolódó szervek: A szív, a gerinc, nyak és derék közötti része, a mellkas és melléküreg, a tüdő alsó tájéka, a vér és vérkeringési rendszer, valamint a bőr. • Betegségek: az immunrendszerrel és a vérkeringéssel kapcsolatos betegségek, az antitestképzés, a fehérvérsejtek képzése, és végül maga a szív, mint szerv.

3 solar olexis chakra3.) Napfonat

Harmonikus működése azzal a tudattal ajándékoz meg, hogy ismered saját helyed a világegyetemben. Melegséget, elegendő önbecsülést, érzékenységet, boldogságot nyújt. Megteremti az optimizmust, a magabiztosságot. Fontos funkciója a választás képessége. Ha a személy negatívan él, rosszindulat és harag halmozódhat fel benne.

Elégtelen működése esetén: nincs önbizalmunk, zavarodottá válunk.

Túlzott működésekor: munkamániás, maximalista lesz az ember.

Elhelyezkedése: A köldök mögötti környéken található. • Belső elválasztású mirigye: hasnyálmirigy • Kapcsolódó szervek: A derék, hasüreg, az emésztési rendszer, a gyomor, a máj, a lép, az epehólyag és a vegetatív idegrendszer • Betegségek: cukorbetegség, epepanaszok, emésztési problémák, gyomorfekély, epe és májbetegségek.

2 sacral chakra2.) Szakrális csakra

A másik nem iránti szeretet tükrözi. Maga a szenvedély. Ez a csakra a test folyadék háztartásában érdekelt. A szexualitást, a kreativitást és az érzelmi egyensúlyt képviseli. Serkenti az optimizmust és érzelmi szinten a reményt. A gyönyöröket keresi.

Elégtelen működése esetén: melyek a harag, neheztelés, frusztráció.

Túlzott működésekor: az ember manipuláló, agresszív lesz.

Elhelyezkedése: A keresztcsont, a vesetájék • Belső elválasztású mirigye: ivarmirigyek (here, prosztata, petefészek) • Kapcsolódó szervek: Medence, ivarszervek (sperma), vese, hólyag, mindennemű testfolyadék, mint a nyirok, emésztőnedvek • Lehetséges betegségek: bélgörcsök, felfúvódás, gombás fertőzés, hajhullás, hereproblémák, méhproblémák, petefészek-ciszta, impotencia, a prosztata megbetegedései, mellbetegségek, étkezési zavarok, kóros elhízás, orgazmusproblémák.

1 root chakra1.) Gyökér csakra

A fizikai valóságban való élni akaráshoz, az anyagi világhoz kapcsolódik, a vitalitást biztosítja. Élénknek, energiával teltnek érezzük magunkat tőle. Érzelmi szinten bátorságot, kitartást biztosít. Fő szerepet játszik a túlélésben, mivel irányítja, hogy egy adott helyzetben a harcot vagy a túlélést választjuk-e. Az ösztönök motorja.

Elégtelen működése esetén: idegesek, bizonytalanok vagyunk.

Túlzott működésekor: egocentrikus zsarnokká válhatunk.

Elhelyezkedése: A gerinc aljánál, a farokcsontnál • Belső elválasztású mirigye: mellékvesék • Kapcsolódó szervek: Minden, ami szilárd és tömör: a gerincoszlop, a csontok, a fogak és a köröm, végbél nyílás, a vastagbél, a prosztata, a vér- és a sejtfelépítés. • Lehetséges betegségek: aranyér, bél gyulladás, fogíny gyulladás, gerinc panaszok, hasmenés, székrekedés, hideg végtagok.

 • Lassan egy éve küszködtem a derekammal, de Csaba megtalálta azt, amit sok masszőr és úgynevezett csontkovács sem talált meg!! Húztak, csavargattak de semmi sem javult! Csaba megtalálta az okot (ami nem is a derekamnál volt!!!!) és egy kezeléssel megoldotta. Hálás köszönet neki.

  Ervin - Budapest

 • A kiropogtatásod volt nagyon jó, és így egyben a kettő (Kineso-tape)... Király :)

  Alexa - Budapest

 • Rendszeresen kapok akupunktúra kezelést az endokrin központomra. A 60 perces terheléses inzulin szintem 175-ről 99-re csökkent. Ez még mindig nem ideális, de jó úton járunk! A tüneteim csökkentek vagy megszűntek, nem vagyok fáradékony, a haspuffadás megszűnt. 3 hónap alatt 4 kg-ot fogytam! Köszönöm :-).

  Tímea - Dunaharaszti

 • ....amikor az ajtóhoz értem ( kb.5 lépés)...a kilincsre tettem a kezem .... csodálkoztam miért van két szabad kezem😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂✌✌✌✌✌✌✌ A botom ott maradt a kagylónak támaszkodva 😲😲😲😲😲😲😲😉😉😉😉 Gyaaalog...két lábon bot nélkül mentem....🤓🤓🤓🤓 Vissza mentem újabb 5 lépést a botért....kijöttem és azt mondjak álltam értetlen fejjel és néztem vissza a fürdőre....meg vissza....kérdezték baj van....nem válaszoltam..😝😝😝 Újra kellett játszanom a fejemben a jelenetet....mert hirtelen konkrétan azon gondolkodtam hogy most ez megtörtent vagy csak képzeltem:))))

  Judit - Budapest

Next
Prev
Our website is protected by DMC Firewall!