chakrasA testeden hét csakra, hét energiaközpont helyezkedik el. Ezek a test legfontosabb energia központjai. Ezekben a futnak össze az adott testtájékra jellemző meridiánok, ezek látják el energiával a hozzá kapcsolódó szerveket és adják le az elhasznált energiákat. A csakrák nyitottsága mind a befogadó, mind az elengedő oldalon fontos. Ha nem tud elegendő friss energiát befogadni, akkor a szerv legyengül, megújulása lelassul, idő előtt elöregszik, legrosszabb esetben működése le is állhat. Ha leadni nem tud energiákat, akkor hasonló a folyamat, mert a rossz, negatív információkat tároló energiák nem tudnak távozni. Hiába a megújulás, ha a hibás információ tovább öröklődik. Mindkét esetben a test jelez, tüneteket produkál és végül kialakulhatnak a betegségek.

 

A szervezet, ha kis mértékben is, de folyamatosan karbantartja magát, törekszik az egészségre, ezt az ösztönök irányítják. Teljesen zárt csakrák nincsenek. Mindegyik csakra egy-egy belső elválasztású mirigyhez kapcsolódik és több, a testtájékon lévő szervhez. Ezeknek a szerveknek a működése nagyban függ attól, hogy az adott csakrához milyen a viszonyod, vagyis az adott csakrához tartozó érzéseket, gondolatokat hogyan éled meg, hogyan tudsz egy-egy problémát kezelni, megélni. Mennyire vagy nyitott a környezetedre, mennyire ragadtál le a múltban. Fontos, hogy tisztában legyél a múlttal, de legyél nyitott és befogadó a jövőre.

7 crown chakra7.) Korona csakra

Az egyén spiritualitáshoz való viszonyával és lénye fizikai, érzelmi, mentális, spirituális integrációjával van kapcsolatban. Itt kapcsolódik az energiarendszer a felsőbb energiákhoz. Kiegyensúlyozza és harmonizálja természetünk belső és külső jellegeit.

Elégtelen működése esetén: Visszahúzódó, hallgataggá válunk, valahová tartozás hiánya, kimerültség, életünk örömtelen lesz.

Túlzott működésekor: Mániás depresszió, elmebaj, zavart szexualitás, frusztrált, nem létező erőt tulajdonít magának

Elhelyezkedése: A fejtetőn helyezkedik el. • Belső elválasztású mirigye: tobozmirigy • Kapcsolódó szervek: A nagyagy. • Betegségek: inkább lelki, pszichés eredetű betegségek, (Parkinson-kór, Alzheimer-kór, depresszió, epilepszia), esetleg személyiségváltozások fordulhatnak elő.

6 third eye6.) Harmadik szem

A mentális fogalmak képi megjelenítésével kapcsolatos. Mágikus erőközpont és egyben ez a végrehajtó akarati központ is. Ez a csakra irányítja az értelmet és egyben a többi csakrát is ellenőrzése alatt tartja. Érzelmi szinten segít jobban megérteni a hétköznapi életünket, azáltal, hogy tudatosítja bennünk a spirituális természetünket. Az intuíciók központja.

Elégtelen működése esetén: önbizalom hiányos, gyáva csődtömeg lesz.

Túlzott működésekor: büszke, ellentmondást nem tűrő, manipuláló lesz.

Elhelyezkedése: A homlokon, a szemöldökök között. • Belső elválasztású mirigye: agyalapi mirigy, hipofízis • Kapcsolódó szervek: Az arc, a szem, a fül, az orr, a melléküregek, a kisagy, valamint a központi idegrendszer. • Betegségek: folyamatosan visszaköszönő fejfájás, nátha, arcüreg, melléküreg gyulladásai, látászavarok (rövid és távollátás, kancsalság, kötőhártya-gyulladás)

5 throat chakra5.) Torok csakra

A megértés, a befogadás, a dolgok kimondása, a felelősségvállalás és az asszimiláció tartozik ide. Lényeges szerepet tölt be a harmadik szem csakra eszméinek és gondolatainak a közvetítésében az alsóbb csakrák felé. A kommunikáció és önkifejezés csakrája. Kiegyensúlyozott állapotban a csakra elégedettséget, békés értelmet, a jó időzítés képességét és erős hitet nyújt.

Elégtelen működése esetén: gyengék, megbízhatatlanok leszünk.

Túlzott működésekor: arrogáns, dogmatikus és szarkasztikus.

Elhelyezkedése: Az ádámcsutka tájékán helyezkedik el. • Belső elválasztású mirigye: pajzsmirigy és mellékpm. • Kapcsolódó szervek: A nyak, tarkó, az állkapocs területe, a fülek, a hangképző szervek, a légcső, a hörgők, a tüdő felső tájéka, a nyelőcső és a karok. • Betegségek: beszédproblémák, köhögés, torokfájdalom, rekedtség. Az elnyomott érzelmek elzárhatják a torok-csakra energiáját

4 heart chakra4.) Szív csakra

A szeretet központja, melyen keresztül szálakat kapcsolunk azokhoz, akiket szeretünk. A harmóniával, jóindulattal, megértéssel, a tapintás érzékével áll kapcsolatban. Érzelmi szinten e csakra hatására megnő az emberben a könyörület, önelfogadás és a mások iránti tisztelet.

Elégtelen működése setén: hajlik a túlérzékenységre és szükségét érzi, hogy folyton adjon, sajnálja magát és állandóan fél. A legtöbb másoktól függő egyénnek elégtelenül működik a csakrája.

Túlzott működésekor: Túltelítettség esetén az ember birtokló, követelőző lesz.

Elhelyezkedése: A mellkas közepén, a szív szintjén. • Belső elválasztású mirigye:csecsemőmirigyKapcsolódó szervek: A szív, a gerinc, nyak és derék közötti része, a mellkas és melléküreg, a tüdő alsó tájéka, a vér és vérkeringési rendszer, valamint a bőr. • Betegségek: az immunrendszerrel és a vérkeringéssel kapcsolatos betegségek, az antitestképzés, a fehérvérsejtek képzése, és végül maga a szív, mint szerv.

3 solar olexis chakra3.) Napfonat

Harmonikus működése azzal a tudattal ajándékoz meg, hogy ismered saját helyed a világegyetemben. Melegséget, elegendő önbecsülést, érzékenységet, boldogságot nyújt. Megteremti az optimizmust, a magabiztosságot. Fontos funkciója a választás képessége. Ha a személy negatívan él, rosszindulat és harag halmozódhat fel benne.

Elégtelen működése esetén: nincs önbizalmunk, zavarodottá válunk.

Túlzott működésekor: munkamániás, maximalista lesz az ember.

Elhelyezkedése: A köldök mögötti környéken található. • Belső elválasztású mirigye: hasnyálmirigy • Kapcsolódó szervek: A derék, hasüreg, az emésztési rendszer, a gyomor, a máj, a lép, az epehólyag és a vegetatív idegrendszer • Betegségek: cukorbetegség, epepanaszok, emésztési problémák, gyomorfekély, epe és májbetegségek.

2 sacral chakra2.) Szakrális csakra

A másik nem iránti szeretet tükrözi. Maga a szenvedély. Ez a csakra a test folyadék háztartásában érdekelt. A szexualitást, a kreativitást és az érzelmi egyensúlyt képviseli. Serkenti az optimizmust és érzelmi szinten a reményt. A gyönyöröket keresi.

Elégtelen működése esetén: melyek a harag, neheztelés, frusztráció.

Túlzott működésekor: az ember manipuláló, agresszív lesz.

Elhelyezkedése: A keresztcsont, a vesetájék • Belső elválasztású mirigye: ivarmirigyek (here, prosztata, petefészek) • Kapcsolódó szervek: Medence, ivarszervek (sperma), vese, hólyag, mindennemű testfolyadék, mint a nyirok, emésztőnedvek • Lehetséges betegségek: bélgörcsök, felfúvódás, gombás fertőzés, hajhullás, hereproblémák, méhproblémák, petefészek-ciszta, impotencia, a prosztata megbetegedései, mellbetegségek, étkezési zavarok, kóros elhízás, orgazmusproblémák.

1 root chakra1.) Gyökér csakra

A fizikai valóságban való élni akaráshoz, az anyagi világhoz kapcsolódik, a vitalitást biztosítja. Élénknek, energiával teltnek érezzük magunkat tőle. Érzelmi szinten bátorságot, kitartást biztosít. Fő szerepet játszik a túlélésben, mivel irányítja, hogy egy adott helyzetben a harcot vagy a túlélést választjuk-e. Az ösztönök motorja.

Elégtelen működése esetén: idegesek, bizonytalanok vagyunk.

Túlzott működésekor: egocentrikus zsarnokká válhatunk.

Elhelyezkedése: A gerinc aljánál, a farokcsontnál • Belső elválasztású mirigye: mellékvesék • Kapcsolódó szervek: Minden, ami szilárd és tömör: a gerincoszlop, a csontok, a fogak és a köröm, végbél nyílás, a vastagbél, a prosztata, a vér- és a sejtfelépítés. • Lehetséges betegségek: aranyér, bél gyulladás, fogíny gyulladás, gerinc panaszok, hasmenés, székrekedés, hideg végtagok.

Grafikai tervezés

Teljes arculati tervezés logo/névjegy/boríték/kiadványok/stb.

bővebben ...

MeriDim állapotfelmérés

Teljes körű számítógépes állapotfelmérés. A test 12 fő meridiánján keresztül feltérképezzük a szervezeted és feltárjuk a blokkokat, a felmerülő probléma forrását.

bővebben ...

Digitális nyomtatás

Korszerű digitális nyomdagépeken és cél-nyomtatókon, valamint partnereken keresztül ofszeten.

bővebben ...

AcuPiercing(R)

AcuPiercing, Shen Men Piercing, Migrén Piercing, Csakra Piercing, az eredeti akupunktúrás pontok figyelembevételével

bővebben ...

3D nyomtatás

Egyedi termékek gyártása 3D nyomtatás FDM technológiás nyomtatóval PLA, PETG, ABS, ASA anyagból

bővebben ...

Oktatás

Egyéni és kiscsoportos oktatás. Ha te is szivesen csináldnád az AcuPiercing®et, akkor nálam megtanulhatod.

bővebben ...
 • Lassan egy éve küszködtem a derekammal, de Csaba megtalálta azt, amit sok masszőr és úgynevezett csontkovács sem talált meg!! Húztak, csavargattak de semmi sem javult! Csaba megtalálta az okot (ami nem is a derekamnál volt!!!!) és egy kezeléssel megoldotta. Hálás köszönet neki.

  Ervin - Budapest

 • A kiropogtatásod volt nagyon jó, és így egyben a kettő (Kineso-tape)... Király :)

  Alexa - Budapest

 • Rendszeresen kapok akupunktúra kezelést az endokrin központomra. A 60 perces terheléses inzulin szintem 175-ről 99-re csökkent. Ez még mindig nem ideális, de jó úton járunk! A tüneteim csökkentek vagy megszűntek, nem vagyok fáradékony, a haspuffadás megszűnt. 3 hónap alatt 4 kg-ot fogytam! Köszönöm :-).

  Tímea - Dunaharaszti

 • ....amikor az ajtóhoz értem ( kb.5 lépés)...a kilincsre tettem a kezem .... csodálkoztam miért van két szabad kezem😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂✌✌✌✌✌✌✌ A botom ott maradt a kagylónak támaszkodva 😲😲😲😲😲😲😲😉😉😉😉 Gyaaalog...két lábon bot nélkül mentem....🤓🤓🤓🤓 Vissza mentem újabb 5 lépést a botért....kijöttem és azt mondjak álltam értetlen fejjel és néztem vissza a fürdőre....meg vissza....kérdezték baj van....nem válaszoltam..😝😝😝 Újra kellett játszanom a fejemben a jelenetet....mert hirtelen konkrétan azon gondolkodtam hogy most ez megtörtent vagy csak képzeltem:))))

  Judit - Budapest

Next
Prev
Our website is protected by DMC Firewall!