MeriDiM állapotfelmérés

meridim gepmeridimA MeriDiM egy számítógépes állapotfelméreő eszköz, amely a test 12 fő meridiánjának állapotát grafikusan képes ábrázolni. A grafikus ábrázolás nagyban segít feltérképezni a test energetikai állapotát, amiből egyenesen lehet következtetni az esetlegese szervi diszfunkciókra. Különböző energetikai kezelésekkel (reflexológia, akupresszúra, akupunktúra, stb.) interaktív módon tudjuk a meridiánok működési zavarait harmonizálni, ezáltal közvetve képesek vagyunk hatni ahhoz kapcsolódó szervrendszerekre, ezzel beindítva, megtámogatva a szervezet öngyógyító képességét és felgyorsítani a tényleges gyógyulást.

A készülékkel nyomonkövethető, hogy az egyes kezelések milyen hatással voltak a szervezet energiarendszerére, vagyis grafikonon dokumentálható a meridiánok harmonizálódása, vagyis a gyógyulás.

Ezen felül, a készülék minden állapotfelmérésről szöveges és grafikonos értékelést ad, amin felhívja a figyelmet arra, hogy a meridiánok tartós egyensúly felbomlásának milyen hatásai lehetnek, mely szervekre kell fokozottan figyelni. Javaslatot ad energetikai kezelésekre. Jelenleg a fülakupunktúrás kezelési javaslatok valamint  „Homeopátia, Bach-virágterápia és Süssler sók” terápiás javaslatok modul és Testakupunktúrás modul érhető el (nálunk egyelőre nincs kezelési javaslat)

Dr. Széchenyi István pszichológus - akupunktőr a hagyományos kínai orvoslás, a japán (dr. Nakatani neurológus) Ryodoraku-rendszer törvényszerűségeit illetve Nogier francia neurológus kutatásait is figyelembe véve és a nyugati technológiát együttesen alkalmazva, 18 éves terápiás, kutató és oktató munkássága alapján készítette el/fejlesztette ki a MeriDiM rendszerét (Meridián Digitális Mérőműszert). A műszer önmagában nem kezel, csupán mankót biztosít egy komplex terápia felállításában és abban, hogy kliensünk elégedetten távozzon rendelőnkből. Az állapotfelmérést követően a MeriDiM, a Hagyományos Kínai Orvoslás törvényszerűségeit figyelembe végzi el a kiértékelést. A Yin-Yang csoportosítás, az Öt elem, a Szervóra vagy akár a teljes egyensúly ábra tökéletes képet ad a szakembernek a kliens állapotáról, ahol a terápiát – a saját kompetenciájának megfelelően választhatja meg. Segíti a kommunikációt, hiszen az állapotfelmérés kiértékelése, a grafikonok és ábrák egy közös „ nyelvet” biztosít a terapeuta és a kliens között. A személyre szabott kiértékelés kinyomtatható, a páciensü hazaviheti, tanulmányozhatja, megérti a gyógyító folyamatokat.  Az eddig teljesen szubjektív, láthatatlan fogalom, a „QI” érthetővé válik (képi megjelenítés) a kliens részére. A számítógépes rendszer az adatokat rögzíti és tárolja, így bármikor visszatér hozzánk a kliensünk, egyetlen gombnyomással láthatjuk a terápiás történetet, mivel járt korábban nálunk, esetleg melyek a visszatérő, „krónikus” panaszok.

/forrás és további infomráció a készülékről: http://www.meridim.com/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=79&lang=hu/

Előnyei:

 • objektív
 • gyors
 • pontos
 • megbízható
 • ismételhető
 • folyamatos konzultáns
 • mért eredmények alapján személyre szabott kezelési javaslatok
 • Lassan egy éve küszködtem a derekammal, de Csaba megtalálta azt, amit sok masszőr és úgynevezett csontkovács sem talált meg!! Húztak, csavargattak de semmi sem javult! Csaba megtalálta az okot (ami nem is a derekamnál volt!!!!) és egy kezeléssel megoldotta. Hálás köszönet neki.

  Ervin - Budapest

 • A kiropogtatásod volt nagyon jó, és így egyben a kettő (Kineso-tape)... Király :)

  Alexa - Budapest

 • Rendszeresen kapok akupunktúra kezelést az endokrin központomra. A 60 perces terheléses inzulin szintem 175-ről 99-re csökkent. Ez még mindig nem ideális, de jó úton járunk! A tüneteim csökkentek vagy megszűntek, nem vagyok fáradékony, a haspuffadás megszűnt. 3 hónap alatt 4 kg-ot fogytam! Köszönöm :-).

  Tímea - Dunaharaszti

 • ....amikor az ajtóhoz értem ( kb.5 lépés)...a kilincsre tettem a kezem .... csodálkoztam miért van két szabad kezem😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂✌✌✌✌✌✌✌ A botom ott maradt a kagylónak támaszkodva 😲😲😲😲😲😲😲😉😉😉😉 Gyaaalog...két lábon bot nélkül mentem....🤓🤓🤓🤓 Vissza mentem újabb 5 lépést a botért....kijöttem és azt mondjak álltam értetlen fejjel és néztem vissza a fürdőre....meg vissza....kérdezték baj van....nem válaszoltam..😝😝😝 Újra kellett játszanom a fejemben a jelenetet....mert hirtelen konkrétan azon gondolkodtam hogy most ez megtörtent vagy csak képzeltem:))))

  Judit - Budapest

Next
Prev
DMC Firewall is a Joomla Security extension!