girl with fluMint ahogy a legtöbb betegség, amit "összeszedünk valahonnan" a nátha is első sorban az immunrendszer legyengülésének következménye. De mitől gyengül le az immunrendszer? A téli időszámítás felköszöntésével a nappalok lerövidülnek és az éltető napfény sokkal kevesebbet simogatja a bőrünket mint szeretnénk. Ez kihat a mindennapjainkra mind lelki, mind fizikai szinten. A fizikai okok egyszerűek: télen, a fűtésszezon is megkezdődik. A levegő por és egyéb telítettsége is megnő, ami sok munkát ad az orrnak. Az orrunkban megrekedt szennyezőanyagok, szabadon szálló kórokozók kicsapódnak és ezt fújjuk bele a zsebkendőbe. Ha a rendszeres ürítés elmarad, akkor megkezdődik a szájlégzés, ami már szabad utat enged minden vírusnak és bacilusnak a szervezetbe jutáshoz.

 

the fluEbben az esetben már csak a mandula, az utolsó kapu állíthatja meg veszélyes kórokozók szervezetbe jutását. Ebből a szempontból a legveszélyeztetettebbek a gyerekek, akik hajlamosak az alapos orrfújást ellustulni. A másik, még kutatási fázisban lévő ok a D vitamin hiánya. A nap által felszabadított D vitamin nem csak a csontok egészséges fejlődésében játszik nagy szerepet. Fontos küldetése a mellékpajzsmirigyek hormontermelésének szabályozása is, vagyis, ha nincs elegendő D vitamin a szervezetben, akkor a mellékpajzsmirigyek hormontermelésének következtében depressziós tünetek is kialakulhatnak. Emellett a napos órák csökkenésével a melatonin hormon termelése fokozódik, ezt a tobozmirigy termeli, átállítja szervezet belső óráját és gátolja a szerotonin termelést, ami viszont ingerületközvetítő. Ez az ingerületközvetítő segít javítani a kedélyállapotot, fokozza figyelmet és a memóriát. Régóta összefüggésbe hozták már a szerotonin alacsony szintjét a szorongással és a depresszió kialakulásával. Kutatások bizonyítják, hogy a harag, a pesszimizmus és a depressziós állapot gyengíti az immunrendszert. Hazánkban évente többszázezer embert érint, a téli, napfény hiánytól kialakuló depresszió, ami miatt az ember még kevésbé figyel oda az egészségmegőrző viselkedésre. Fontos kihangsúlyozni még a megfelelő, változatos, vitamindús táplálkozást is, aminek minden évszakban jelentős immunerősítő és ezáltal megelőző szerepe van. A téli depressziós időszakban, megnövekszik az önjutalmazó, örömpótló táplálkozás okozta elhízás. Az egészséges, változatos táplálkozás jó alapot képezhet egy őszi-téli, napfényhiányos időszakra. Fontos kezelés még a fényterápia. Naponta 2x-3x 20-30 percre ki kell menni a szabadba, ahol valódi napfénnyel találkozhatunk, ha ez nem megoldható, vagy az időjárás nem engedi, akkor 2500 Lux (egy jól megvilágított helyiség 400-500 Lux) intenzítású, szemmagasságban történő mesterséges fénnyel kezeljük a testünket.

Peaceful WomanMik a lelki okok? Gyakran csupán elvonulási vágy. Szeretnél az emberektől távol maradni, a gondolataidat összeszedni és egy nátha megfelelő indok arra, hogy hagyjon békén mindenki. A felszabaduló váladékok - orrfújás, köhögés, stb. - az elfojtott érzelmek, indulatok megtestesült formái, amik másként már nem tudnak előtörni belőled. Érdemes elgondolkodni azon, hogy van-e olyan dolog az életedben, amin legszívesebben sírnál, vagy egyszerűen nincs lehetőséged megfelelően lekommunikálni a külvilág felé. Ha az orrdugulást nézzük analógiásan, egyből az a kérdés merül fel, hogy mi az ami "bűzlik", miben nem szeretnél részt venni? Töprengj el azon, hogy mik történtek veled mostanában, rakd rendbe a gondolataidat és bátran mond el, ha valami bánt, ha valami nem tetszik, ha valami szerinted "bűzlik".

A betegségek okozói saját magunk vagyunk, így saját magunk meg is gyógyíthatjuk magunkat. - Ez persze nem helyettesíti a szakorvosi konzultációt és súlyos esetben a megfelelő gyógyszereket!

Grafikai tervezés

Teljes arculati tervezés logo/névjegy/boríték/kiadványok/stb.

bővebben ...

MeriDim állapotfelmérés

Teljes körű számítógépes állapotfelmérés. A test 12 fő meridiánján keresztül feltérképezzük a szervezeted és feltárjuk a blokkokat, a felmerülő probléma forrását.

bővebben ...

Digitális nyomtatás

Korszerű digitális nyomdagépeken és cél-nyomtatókon, valamint partnereken keresztül ofszeten.

bővebben ...

AcuPiercing(R)

AcuPiercing, Shen Men Piercing, Migrén Piercing, Csakra Piercing, az eredeti akupunktúrás pontok figyelembevételével

bővebben ...

3D nyomtatás

Egyedi termékek gyártása 3D nyomtatás FDM technológiás nyomtatóval PLA, PETG, ABS, ASA anyagból

bővebben ...

Oktatás

Egyéni és kiscsoportos oktatás. Ha te is szivesen csináldnád az AcuPiercing®et, akkor nálam megtanulhatod.

bővebben ...
 • Lassan egy éve küszködtem a derekammal, de Csaba megtalálta azt, amit sok masszőr és úgynevezett csontkovács sem talált meg!! Húztak, csavargattak de semmi sem javult! Csaba megtalálta az okot (ami nem is a derekamnál volt!!!!) és egy kezeléssel megoldotta. Hálás köszönet neki.

  Ervin - Budapest

 • A kiropogtatásod volt nagyon jó, és így egyben a kettő (Kineso-tape)... Király :)

  Alexa - Budapest

 • Rendszeresen kapok akupunktúra kezelést az endokrin központomra. A 60 perces terheléses inzulin szintem 175-ről 99-re csökkent. Ez még mindig nem ideális, de jó úton járunk! A tüneteim csökkentek vagy megszűntek, nem vagyok fáradékony, a haspuffadás megszűnt. 3 hónap alatt 4 kg-ot fogytam! Köszönöm :-).

  Tímea - Dunaharaszti

 • ....amikor az ajtóhoz értem ( kb.5 lépés)...a kilincsre tettem a kezem .... csodálkoztam miért van két szabad kezem😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂✌✌✌✌✌✌✌ A botom ott maradt a kagylónak támaszkodva 😲😲😲😲😲😲😲😉😉😉😉 Gyaaalog...két lábon bot nélkül mentem....🤓🤓🤓🤓 Vissza mentem újabb 5 lépést a botért....kijöttem és azt mondjak álltam értetlen fejjel és néztem vissza a fürdőre....meg vissza....kérdezték baj van....nem válaszoltam..😝😝😝 Újra kellett játszanom a fejemben a jelenetet....mert hirtelen konkrétan azon gondolkodtam hogy most ez megtörtent vagy csak képzeltem:))))

  Judit - Budapest

Next
Prev
DMC Firewall is a Joomla Security extension!