AcuPiercing®

fulakupunktura

akupunktura nogier 
 akupunktura kinai
 fulterkep

Acupiercing®, Shen Men piercing, Migrén piercing és Csakra piercing kezelések, az eredeti akupunktúrás NADA protokol figyelembevételével, Dr. Széchenyi István oktatása alapján. Fájdalomcsillapítás, pánikbetegség enyhítése fogyókúra és sok más probléma célirányos kezelésének segítése a fülakupunktúrás pontok stimulálásával.

Az akupunktúra már évezredek óta jelen van mind a hagyományos kínai orvoslásban. Bár a nyugati orvoslás csak jóval később fogadta el, de mára már Magyarországon is az orvostudományi egyetemeken tanulható szakká vált. A fülakupunktúrás addiktológia az akupunktúra egy olyan válfaja, amelyet az ENKK-nál végzett természetgyógyászok is alkalmazhatnak.

Természetgyógyászként a fülakupunktúrás addiktológiával ma Magyaroszágon a NADA által jóváhagyott 5 speciális akupunktúrás pont szúrható, amely tulajdonképpen lefedi a teljes testet. Az öt pont: 1. az un. Shen Men, vagyis a lélek kapuja. Ez a pont felelős azért, hogy jól érezzük magunkat a testünkben. A paraszimpatikus idegrendszer pontja, ez segít, hogy megfelelő akaraterővel rendelkezz. 2. Szimpatikus pont. Vagyis a szimpatkus - vegetatív idegrendszer pontja. Általános gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása van a Shen Men ponttal együtt kezelve. 3. Vese pontja a HKO szerint a vesében tárolódik az életeszencia, vagyis a "Qi". Kezelésével könnyebben szabadulhatsz a félelmektől, de természetesen a vizeletkiválasztó rendszer betegségeinek kezelésekor is ezt a pontot kezeljük. 4. Máj pont kezelésével a Qi megfelelő keringését kezeljük. A máj pontja felelős az izmok ínak rugalmasságáért. Izomgörcsök esetén ennek a pontnak a stimulálása már önmagában segít, de a vérnyomás porblémáin is segít, valamint emésztési zavarok esetén is jó eredményeket lehet elérni. Az 5. NADA pont a Tüdő. A légúti megbetegedéseken felül segít a bánat, szomorúság, szorongás feloldásában és mivel a HKO szerint szoros kapcsolatban van a vastagbéllel, hatással is van rá, így segítséget nyújt székrekedés és vastagbélgyulladás esetében is.

Összességében, ennek az öt pontnak a kezelésével mindenre, az egész szervezetre hatással tudunk lenni. A HKO öt elem tana a Yin és Yang párba állított szervek energiakiegyenlítésével gyógyít. A párokat az öt elemhez köti, az alábbiak szerint:

Fa, tűz, föld, fém és víz

A Fa elemhez tartozik: Yin elemként a Máj (NADA 4.), párja Yang elemként az Epehólyag.

A Tűz elemhez tartozik: Yin elemként a Szív, Szívburok, párja Yang elemként Vékonybél, Hármasmelegítő.

A Föld elemhez tartozik: Yin elemként a Lép, párja Yang elemként a Gyomor

A Fém elemhez tartozik: Yin elemként a Tüdő (NADA 5.), párja Yang elemként a Vastagbél

A Víz elemhez tartozik: Yin elemként a Vese (NADA 3.), párja Yang elemként a Húgyhólyag

A NADA 1. és 2. pontja ugyan csak közvetett hatással van a fennmaradó szervekre, de a Szimpatikus pont (NADA 2.) a szívritmus szabályzásában és a vérnyomás szabályzásában is fontos, eredményes szerepet tölthet be így a Tűz elemhez tartozhat, míg a Shen Men (NADA 1.) pont a Lép vérraktár funkciója és limfocita termelése miatt az immunrendszert támogatja, valamint enyhíti az emésztési zavarokat, vagyis a Gyomorhoz is köthető, így a Föld elemhez tartozhat.

Bővebb információ az AcuPiercing.hu oldalamon található

 

 
 • Lassan egy éve küszködtem a derekammal, de Csaba megtalálta azt, amit sok masszőr és úgynevezett csontkovács sem talált meg!! Húztak, csavargattak de semmi sem javult! Csaba megtalálta az okot (ami nem is a derekamnál volt!!!!) és egy kezeléssel megoldotta. Hálás köszönet neki.

  Ervin - Budapest

 • A kiropogtatásod volt nagyon jó, és így egyben a kettő (Kineso-tape)... Király :)

  Alexa - Budapest

 • Rendszeresen kapok akupunktúra kezelést az endokrin központomra. A 60 perces terheléses inzulin szintem 175-ről 99-re csökkent. Ez még mindig nem ideális, de jó úton járunk! A tüneteim csökkentek vagy megszűntek, nem vagyok fáradékony, a haspuffadás megszűnt. 3 hónap alatt 4 kg-ot fogytam! Köszönöm :-).

  Tímea - Dunaharaszti

 • ....amikor az ajtóhoz értem ( kb.5 lépés)...a kilincsre tettem a kezem .... csodálkoztam miért van két szabad kezem😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂✌✌✌✌✌✌✌ A botom ott maradt a kagylónak támaszkodva 😲😲😲😲😲😲😲😉😉😉😉 Gyaaalog...két lábon bot nélkül mentem....🤓🤓🤓🤓 Vissza mentem újabb 5 lépést a botért....kijöttem és azt mondjak álltam értetlen fejjel és néztem vissza a fürdőre....meg vissza....kérdezték baj van....nem válaszoltam..😝😝😝 Újra kellett játszanom a fejemben a jelenetet....mert hirtelen konkrétan azon gondolkodtam hogy most ez megtörtent vagy csak képzeltem:))))

  Judit - Budapest

Next
Prev
DMC Firewall is a Joomla Security extension!