Fülakupunktúra - AkuPiercing

fulakupunktura

akupunktura nogier 
 akupunktura kinai
 fulterkep

Az akupunktúra már évezredek óta jelen van mind a hagyományos kínai orvoslásban. Bár a nyugati orvoslás csak jóval később fogadta el, de mára már Magyarországon is az orvostudományi egyetemeken tanulható szakká vált. A fülakupunktúrás addiktológia az akupunktúra egy olyan válfaja, amelyet az ENKK-nál végzett természetgyógyászok is alkalmazhatnak.

Természetgyógyászként a fülakupunktúrás addiktológiával ma Magyaroszágon a NADA által jóváhagyott 5 speciális akupunktúrás pont szúrható, amely tulajdonképpen lefedi a teljes testet. Az öt pont: 1. az un. Shen Men, vagyis a lélek kapuja. Ez a pont felelős azért, hogy jól érezzük magunkat a testünkben. A paraszimpatikus idegrendszer pontja, ez segít, hogy megfelelő akaraterővel rendelkezz. 2. Szimpatikus pont. Vagyis a szimpatkus - vegetatív idegrendszer pontja. Általános gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása van a Shen Men ponttal együtt kezelve. 3. Vese pontja a HKO szerint a vesében tárolódik az életeszencia, vagyis a "Qi". Kezelésével könnyebben szabadulhatsz a félelmektől, de természetesen a vizeletkiválasztó rendszer betegségeinek kezelésekor is ezt a pontot kezeljük. 4. Máj pont kezelésével a Qi megfelelő keringését kezeljük. A máj pontja felelős az izmok ínak rugalmasságáért. Izomgörcsök esetén ennek a pontnak a stimulálása már önmagában segít, de a vérnyomás porblémáin is segít, valamint emésztési zavarok esetén is jó eredményeket lehet elérni. Az 5. NADA pont a Tüdő. A légúti megbetegedéseken felül segít a bánat, szomorúság, szorongás feloldásában és mivel a HKO szerint szoros kapcsolatban van a vastagbéllel, hatással is van rá, így segítséget nyújt székrekedés és vastagbélgyulladás esetében is.

Összességében, ennek az öt pontnak a kezelésével mindenre, az egész szervezetre hatással tudunk lenni. A HKO öt elem tana a Yin és Yang párba állított szervek energiakiegyenlítésével gyógyít. A párokat az öt elemhez köti, az alábbiak szerint:

Fa, tűz, föld, fém és víz

A Fa elemhez tartozik: Yin elemként a Máj (NADA 4.), párja Yang elemként az Epehólyag.

A Tűz elemhez tartozik: Yin elemként a Szív, Szívburok, párja Yang elemként Vékonybél, Hármasmelegítő.

A Föld elemhez tartozik: Yin elemként a Lép, párja Yang elemként a Gyomor

A Fém elemhez tartozik: Yin elemként a Tüdő (NADA 5.), párja Yang elemként a Vastagbél

A Víz elemhez tartozik: Yin elemként a Vese (NADA 3.), párja Yang elemként a Húgyhólyag

A NADA 1. és 2. pontja ugyan csak közvetett hatással van a fennmaradó szervekre, de a Szimpatikus pont (NADA 2.) a szívritmus szabályzásában és a vérnyomás szabályzásában is fontos, eredményes szerepet tölthet be így a Tűz elemhez tartozhat, míg a Shen Men (NADA 1.) pont a Lép vérraktár funkciója és limfocita termelése miatt az immunrendszert támogatja, valamint enyhíti az emésztési zavarokat, vagyis a Gyomorhoz is köthető, így a Föld elemhez tartozhat.

Áraink:

 • Első kezelés állapotfelméréssel: 10.000Ft
 • Egy kezelés: 8.000Ft
 • 10 alkalmas bérlet: 60.000Ft

A kezelések igény szerint lézerceruzával, vagy mágnesgolyóval is kérhetőek!

 

Foglalj időpontot most: Foglalj idopőntot most!

 • Lassan egy éve küszködtem a derekammal, de Csaba megtalálta azt, amit sok masszőr és úgynevezett csontkovács sem talált meg!! Húztak, csavargattak de semmi sem javult! Csaba megtalálta az okot (ami nem is a derekamnál volt!!!!) és egy kezeléssel megoldotta. Hálás köszönet neki.

  Ervin - Budapest

 • A kiropogtatásod volt nagyon jó, és így egyben a kettő (Kineso-tape)... Király :)

  Alexa - Budapest

 • Rendszeresen kapok akupunktúra kezelést az endokrin központomra. A 60 perces terheléses inzulin szintem 175-ről 99-re csökkent. Ez még mindig nem ideális, de jó úton járunk! A tüneteim csökkentek vagy megszűntek, nem vagyok fáradékony, a haspuffadás megszűnt. 3 hónap alatt 4 kg-ot fogytam! Köszönöm :-).

  Tímea - Dunaharaszti

 • ....amikor az ajtóhoz értem ( kb.5 lépés)...a kilincsre tettem a kezem .... csodálkoztam miért van két szabad kezem😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂✌✌✌✌✌✌✌ A botom ott maradt a kagylónak támaszkodva 😲😲😲😲😲😲😲😉😉😉😉 Gyaaalog...két lábon bot nélkül mentem....🤓🤓🤓🤓 Vissza mentem újabb 5 lépést a botért....kijöttem és azt mondjak álltam értetlen fejjel és néztem vissza a fürdőre....meg vissza....kérdezték baj van....nem válaszoltam..😝😝😝 Újra kellett játszanom a fejemben a jelenetet....mert hirtelen konkrétan azon gondolkodtam hogy most ez megtörtent vagy csak képzeltem:))))

  Judit - Budapest

Next
Prev
DMC Firewall is a Joomla Security extension!