aranyicsabaÜdvözöllek! Aranyi Csaba vagyok.

Az utóbbi néhány évben igyekeztem gyökeresen átalakítani az életemet. A weboldalkészítés és tervezés, nyomdai előkészítés világából a természetgyógyászat felé vettem az irányt és a két munka arányát egyre inkább a természetgyógyászat felé tolom. Minél jobban bele ásom magam, minél többet olvasok és tanulok, annál jobban érezem, hogy ebben rejlik a jövőm. Az elmúlt években sok minden újat tanultam amit folyamatosan ültetek át a gyakorlatba. Megtanultam a fizikai testünk, és szellemünk működését, ezek működési zavarait és a zavarok javításának lehetőségeit. Most ezeket felhasználva szeretnék a masszázsokon és terápiákon túl néhány gondolattal is segíteni. Az alábbi gondolat ébresztő írásokban elmélkedek a világ dolgain és adok gyakorlati tanácsokat a mindennapokra. Remélem érdekesnek és hasznosnak fogod tartani. Szívesen olvasom észrevételeidet, javaslataidat, ha megosztod velem!

reflexology foot massageNemrég egy kedves hölgy keresett fel bennünket. Állapotfelmérésre és talpmasszázsra jelentkezett be. Elmondása szerint, különösebb indoka nem volt, csupán az érdeklődés. Beszélgetésünk során kiderült, hogy magas vérnyomása van, amit a hagyományos kezelés mellett, már fülakupunktúrásan karbantart. Kiderült továbbá, hogy szabálytalan időközönként jelentkező diszkomfort érzetre is panaszkodik. A mérési eredményei viszont az elmondottakon túl, sokkal többet elárultak, amiket természetesen megbeszéltünk, átbeszéltünk.

Az eredmények alapján célzott talpmasszázst kapott, majd visszamértünk a MeriDiM-el.

 

aranyicsaba gellertÁprilis két első napján nagy megtiszteltetés ért.
A Széchenyi Egészségközpont szervezésében, idén már negyedik alkalommal volt megtartva a nemzetközi fülakupunktúrás addiktológus és természetgyógyász konferencia a Gellért szállóban. Nagy örömömre szolgált, hogy nem csak hallgatóként - résztvevőként, hanem előadóként is résztvehettem.

Ahogy már említettem, nagy sikereket értem el egy inzulin rezisztencia gyógyulásának támogatásában, aminek sikerességét laboreredményekkel tudom alátámasztani. Az előadásom erről az esetről szólt és büszkén mondhatom, hogy sokak örömmel fogadták, gratulációkkal erősítették bennem, hogy eredményes amit csinálok.

kartya laptopÖrömmel tájékoztatom kedves vendégeimet, hogy a mai naptól megnyílt a lehetőség a bankkártyás fizetésre!
Többen biztos tájékozódtak a különböző médiumokból, hogy január 1-től a közérzet javító szolgáltatások is bele kerültek a pénztárgép kötelezettek táborába. Ez a kötelezettség viszont számlaadással kiváltható, így ismét felvettem a kapcsolatot a már megszokott számlázó partneremmel a szamlazz.hu-val, akik a megszokott rugalmasságon felül, egy új lehetőséggel kápráztattak el: a minden bürökratikus nehézségeket és további költségeket nélkülöző bankkártyás fizetés bevezetésének lehetőségével.

Természetesen éltem a lehetőséggel és így már örömmel tájékoztathatlak titeket is: LEHET MÁR NÁLAM IS BANKKÁRTYÁVAL FIZETNI :)

szalon instaHosszas előkészület után, most március 1-vel megnyitottunk!
Az Alternatív Egészségtámogató Terápiák szeretettel várja az egészségére igényes embereket, mindazokat, akik nem csupán hiszik, de tudják, hogy vannak hatékony alternatív egészségtámogató megoldások. Valamint mindazokat, akik felfrissülésre, vagy éppen relaxálásra vágynak.

Komoly szakértelemmel és nagy ódaadással igyekszünk kezezlni a bennünk bízó embereket. Folyamatos önképzéssel és igyekszünk a kor igényeinek és a legfrissebb kutatásokhoz igazodó terápiáknak megfelelni. Masszázzsal, kimozgatásokkal, triggerpont terápiával, Kinesio-tape kezeléssel, talpreflexológiával, és aurikuloterápiás kezelésekkel igyekszünk kezelni a probléma forrását. A lélek problémáinak megoldását Bach cseppekkel támogatjuk meg.

Jelentkezz be!

fulEddig sem voltak kétségeim, de így, hogy a hatás már mérhető és grafikonon azonnal kimutatható, az a szemernyi kétely is szertefoszlott. Fantasztikus. Az összehasonlító grafikonon világosan látszik a kezelendő probléma és a kezelés után bekövetkező változások. A különbőző grafikus megjelenések segítenek a megfelelő kezelendő pontok kiválasztásában, valamint segít a kezelés után megérteni, hogy mi is történt. A fülakupunktúra azonnal harmonizálja, helyreállítja a test energia szintjét, ezáltal segíti elő a mielőbbi gyógyulást. Egy haromikusan működő szervezet képes az öngyógyításra.

Fülakupunktúrával szinte minden kezelhető. A fül meghatározott 5 pontjára szúrt tű, vagy lézer stimulál és harmozizál. Ez az öt pont képes lefedni az egész testet mind közvetlen, mind távhatásban azáltal, hogy figyelembe veszük a HKO alapszabályait. A "férj-feleség" és az "anya-gyermek" szabály által a teljes szervezet le lett fedve csupán ezzel az öt ponttal.

Ear MagnetsA testünk számos részén találhatóak olyan mikroterületek, melyek az egész test "térképét" tartalmazzák. Ezeken a területeken keresztül tudunk hatni a szervezetünkre, oly módon, hogy ingereket közvetítünk felé. Az ingereket kiválthatjuk masszázzsal, tűszúrással, vagy a tűszúráshoz hasonló hatást kiváltó, 800 gauss erősségű, apró mágnesgolyókkal.

Az akupunktúrát az egész testen lehet alkalmazni, de Magyarországon a fülakupunktúra a legnépszerűbb - sok más mellett, kényelmi okokból. A fülön, mint a többi mikroterületen is, megtalálható az egész szervezet térképe. A fülre helyezett tartós stimuláló eszközök észrevétlenek a mindennapokban így anélkül fejtik ki a hatásukat, hogy az bármiben akadályozna. A legnépszerűbb fülakupunktúrás területek a stresszoldás, a leszoktatás és a fogyókúra pontjai.

fulSajnos már megint több mint egy hónapja nem adtam magamról "életjelet", ami természetesen nem azt jelenti, hogy a folyamatos kezelések állnak :)
Többször felmerül a kérdés, hogy egy kezelést meddig kell ismételni. A tipikus válaszom erre az, hogy azt nem tudom előre megmondani, amíg el nem érjük a kitűzött célt ... de hamar kiderül, hogy érdemes-e folytatni, vagy sem. Amennyiben érdemes folytatni, mert látványos eredményt érünk el, akkor a kezelések sorozatának vége, pusztán a kitartástól és a kitűzött cél elérésétől függ.
Erre kiváló példa az alábbi kép, amin látszik, hogy egy kitartó, több hónapon átívelő kezelés sorozat mennyire hatékony tud lenni. Ez nem azt jelenti, hogy heti rendszerességgel kezelést kap, hanem azt, hogy amikor időt szánt rá, a kezelést megkapta. Volt, hogy két kezelés között egy hónap is eltelt, de amikor szükségét érezte, vagy lehetőség adódott, akkor nem hagyta ki.
Ha a kitűzött cél elérhető, mert az első néhány kezelés után már érezhető javulás van, nem szabad feladni!

meridim gepA hitelesebb, holisztikus kiszolgálás érdekében, egy állapotfelmérő műszerrel bővítettem a szolgáltatásaimat. Ez a műszer, a szervezet energiacsatornáinak, un. meridiánjainak állapotáról ad objektív, megismételhető, valódi mérésen alapuló mérési eredményeket, amiket mind szöveges értékelésként, mind látványos, grafikus ábrázolásként a páciens kezébe tudunk adni.

A meridiánok állapotfelmérése nem csupán a HKO-t (hagyományos kínai orvoslás) ismerő és alkalmazó szakember számára ad tájékoztatást a páciensről, hanem közérthető tájékoztatást nyújt az energia felbomlásának lehetséges kimeneteléről, valamint javaslatokat tesz a harmonizálás módjára. Sokan tévesen a meridiánok létét egyfajta megfoghatatlan, spirituális fogalomnak tartják, de tévesen. Ma már számos eszköz áll rendelkezésünkre, hogy a testet behálózó energiavonalakat kimutassuk, egyes eszközök azok rezgésszámának befolyásolásával a harmonikus működésüket is képesek kedvező irányba befolyásolni. Több publikáció jelent meg, amely párhuzamot von a meridiánok és más, a nyugati orvoslásban már beazonosított idegpályák között, ami hosszútávon végre közelebb hozza a HKO több évezredes bejáratott gyakorlatát, a szkeptikus, kutatási bizonyítékok által alátámasztott nyugati orvosláshoz. A természetgyógyászat képezi jelenleg ezt a hidat, a független kutatások pedig segítik a közeledést.

hetfobunA hét főbűnt mindenki ismeri, de kevesen vannak, akik ezt a csakrákkal kapcsolatba is hozták. Véletlen vajon, hogy a hét főbűnhöz hasonlóan a testünk energiaközpontjaiból is pont hét van? Természetesen nem. Ahogy korábban már írtam is, a csakráink túl-, vagy alulműködése komoly következményekkel jár. Nem csak a szervezetünkre, egészségünkre, de a viselkedésünkre is hatással van. Sőt az első jelek leginkább a viselkedés megváltozásában jelentkeznek. Ha ezeket a jeleket sikerül időben felismerni / felismertetni, akkor nem csak a hét főbűnt, de a szervi megbetegedéseket is elkerülhetjük.

A hét főbűn természetesen nem ennyire egzakt módon kapcsolódik egy-egy csakrákhoz, többségük a gyökércsakrához is kapcsolódik, annak erős ösztönökre ható tulajdonságai miatt. A túlműködő gyökércsakra befolyásolhatja a felsőbb csakrák eredményes működését, oly módon, hogy a létfentartó ösztönök motiválják a tetteinkat.

pink flowersBach virágterápia hamarosan nálam is!

De mi is ez?

A Bach virágterápia olyan problémákra nyújt megoldást, amikre általában nem is gondolnád, hogy létezik.
Ha sokaktól hallod, vagy úgy tapasztalod, hogy bizonytalan vagy egy egyszerű kérdés megválaszolásában is, vagy tanulási nehézségeid vannak, esetleg rendkívül türelmetlen vagy másokkal, akkor ez lesz a megoldás. Ha nincs önbizalmad és jól jönne néha egy varázsital, akkor ez az! Ha az állandó stressz kikészít, de nem akarsz kémiai szerekhez nyúlni, van más megoldás! A Bach virágesszenciák kiváló segítséget nyújtanak a feldolgozatlan traumák feldolgozásában, a múlt elengedésében és a jövő döntéseinek meghozatalában.

kinesio tape 2Új papíromnak köszönhetően, új szolgáltatással bővítem a segítő lehetőségek sorát. A kinesio-tape, már több mint 30 éve van jelen az izom és izületi fájdalmak kiegészítő kezelésében, bár hazánkban csak néhány éve jelent meg.

Ez a rendkívül egyszerű hatásmechanizmuson alapuló, de ennek ellenére rendkívül hatásos módszer, orvosilag is alátámasztott. Mára már több gyógytornász és esetenként ortopéd orvos is ajánlja kiegészítő kezelésként, mert a rehabilitációs időt a legtöbb esetben akár a felére csökkenti. A hagyományos, merev, pihentetős, jegelős fáslis módszerrel ellentétben, a kinesio-tape tehermentesíti a fájdalmas részt, így a mozogni képes izület és izom körül nem alakul ki ödémásodás és ezáltal új panasz, hanem a szabad vérellátást elősegítve gyorsítja fel a gyógyulást.

chakrasA testeden hét csakra, hét energiaközpont helyezkedik el. Ezek a test legfontosabb energia központjai. Ezekben a futnak össze az adott testtájékra jellemző meridiánok, ezek látják el energiával a hozzá kapcsolódó szerveket és adják le az elhasznált energiákat. A csakrák nyitottsága mind a befogadó, mind az elengedő oldalon fontos. Ha nem tud elegendő friss energiát befogadni, akkor a szerv legyengül, megújulása lelassul, idő előtt elöregszik, legrosszabb esetben működése le is állhat. Ha leadni nem tud energiákat, akkor hasonló a folyamat, mert a rossz, negatív információkat tároló energiák nem tudnak távozni. Hiába a megújulás, ha a hibás információ tovább öröklődik. Mindkét esetben a test jelez, tüneteket produkál és végül kialakulhatnak a betegségek.

fulAmikor belekezdtem a fülakupunktúrába minden ismerősömet és rokonomat megkértem, hogy legyen segítségemre a gyakorlásban. A pozitív visszajelzések tekintetében ez nagyon fontos, hiszen csak onnan tudom meg, hogy jól csinálom-e, ha az akinek ténylegesen valami baja van nyilatkozni tud a hatásáról. Az elmúlt hónapok során rengeteg, pozitív visszajelzést kaptam, a legkülönbözőbb területekről.

Így volt ez a nővéremmel is. Egyik barátnőjénél egy laborvizsgálat során megállapították, hogy az inzulin értéke, a terheléses vizsgálatnál rendkívül magas, ami drasztikusan fogalmazva azt jelenti, hogy belépett a cukorbetegség előszobájába, és ha nem vigyáz magára, nem figyel oda arra, hogy miket eszik, akkor rövid időn belül a küszöböt is átlépheti. Beszélgetésük során kiderül, hogy azonos tüneteket tapasztalnak magukon, ezért úgy gondolta, hogy biztos-ami-biztos alapon szintén elmegy egy laborvizsgálatra, hiszen időszakosan az amúgy sem árt. Sajnos a gyanú beigazolódott, a magas értékek nála is a cukor előjeleit mutatták. Ezt nem szerette volna, így kapva az alkalmon, hogy alternatív módszert tanulok, szinte azonnal megkezdtük a kezelést.

 • Lassan egy éve küszködtem a derekammal, de Csaba megtalálta azt, amit sok masszőr és úgynevezett csontkovács sem talált meg!! Húztak, csavargattak de semmi sem javult! Csaba megtalálta az okot (ami nem is a derekamnál volt!!!!) és egy kezeléssel megoldotta. Hálás köszönet neki.

  Ervin - Budapest

 • A kiropogtatásod volt nagyon jó, és így egyben a kettő (Kineso-tape)... Király :)

  Alexa - Budapest

 • Rendszeresen kapok akupunktúra kezelést az endokrin központomra. A 60 perces terheléses inzulin szintem 175-ről 99-re csökkent. Ez még mindig nem ideális, de jó úton járunk! A tüneteim csökkentek vagy megszűntek, nem vagyok fáradékony, a haspuffadás megszűnt. 3 hónap alatt 4 kg-ot fogytam! Köszönöm :-).

  Tímea - Dunaharaszti

 • ....amikor az ajtóhoz értem ( kb.5 lépés)...a kilincsre tettem a kezem .... csodálkoztam miért van két szabad kezem😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂✌✌✌✌✌✌✌ A botom ott maradt a kagylónak támaszkodva 😲😲😲😲😲😲😲😉😉😉😉 Gyaaalog...két lábon bot nélkül mentem....🤓🤓🤓🤓 Vissza mentem újabb 5 lépést a botért....kijöttem és azt mondjak álltam értetlen fejjel és néztem vissza a fürdőre....meg vissza....kérdezték baj van....nem válaszoltam..😝😝😝 Újra kellett játszanom a fejemben a jelenetet....mert hirtelen konkrétan azon gondolkodtam hogy most ez megtörtent vagy csak képzeltem:))))

  Judit - Budapest

Next
Prev
DMC Firewall is a Joomla Security extension!